Als scheepsbemanning moet je te allen tijde weten wat je moet doen in het geval van een noodsituatie. Wanneer je namelijk op open wateren zit, dan kun je niet zomaar professionele hulp inschakelen. Een Basic Safety training kan ervoor zorgen dat jouw bemanning weet wat er gedaan moet worden. Een Basic Safety training kun je volgen bij G4S Training & Safety. 

De Basic Safety training voor alle bemanningsleden 

Met een Basic Safety training leer je in vijf dagen alle basisvaardigheden voor veiligheid aan boord en op het water. De training is bedoeld voor alle bemanningsleden, zo ook voor oproepkrachten. Met de cursus kunnen jij en je bemanning veiligheid van personen en brandveiligheid garanderen. De enige toelatingseis die gesteld wordt is dat je in het bezit moet zijn van een geldige medische keuring. Deze documenten moet je vooraf aanleveren. 

In vijf dagen leer jij alle basiselementen voor calamiteiten aan boord

De vijfdaagse Basic Safety training bestaat uit alle verplichte basiselementen die je nodig hebt aan boord. Wanneer er een calamiteit uitbreekt, dan moet je immers weten hoe je medisch moet handelen en hoe je moet overleven op zee. Daarnaast leer je ook meer over brandbestrijding en ademluchtoefeningen uitvoeren. Niet alleen leer je alle theoretische zaken, maar worden er ook situaties nagebootst waardoor je al doende leert. 

Certificaat en aantekening in jouw monsterboekje 

Wanneer je deze Basic Safety training hebt gevolgd, kun je de cursus afronden. De Toetsen van bekwaamheid worden afgenomen tijdens de training door middel van observaties. Wanneer je slaagt voor de training dan krijg je een aantekening in jouw monsterboekje en ontvang je een certificaat. Om te allen tijde alles te mogen uitvoeren, moet je om de zoveel tijd de training herhalen om alle vaardigheden en jouw kennis up-to-date te houden.