Een goede EHBO cursus volgen om mensen te helpen

Wil je een goede EHBO cursus volgen? Dan kun je bij diverse opleiders terecht waaronder G4S. Zij bieden diverse EHBO opleidingen aan.

Diverse EHBO opleidingen

Je kunt een keuze maken uit de volgende opleidingen op het gebied van eerste hulp: EHBO Basistraining, EHBO Herhalingstrainingen, EHBO In-company en Opleiding Stop het bloeden! Welke je kiest is afhankelijk van wat je wilt leren maar als je het zelf moeilijk vindt te bepalen welke cursus geschikt is lees je beter eerst de informatie over de cursusinhoud door of vraag je inlichtingen aan bij G4S.

Houd je kennis goed bij

Als je reeds in het bezit bent van een EHBO certificaat is het zaak dat je je kennis goed op peil houdt. Een EHBO diploma is twee jaar geldig en je kunt het verlengen door jaarlijks een herhalingstraining te volgen.

Nadruk op de praktijk

De opleidingen op het gebied van EHBO worden op de trainingslocaties van G4S gegeven. Hierbij ligt de nadruk op de praktijk zodat de deelnemers zoveel mogelijk kennis maken met voorkomende situaties en leren hoe ze deze het beste aan kunnen pakken. De praktijk wordt zo realistisch mogelijk gesimuleerd zodat het net echt lijkt.

Kijk of de cursus vergoed wordt

Als je een EHBO cursus volgt voor op je werk is het mogelijk dat deze door je werkgever betaald wordt. Is dit niet het geval of volg je de cursus gewoon zelf dan is het verstandig eerst je zorgverzekeraar te raadplegen of de cursus wellicht deels of geheel vergoed wordt. Dit is ook afhankelijk van de manier waarop je verzekerd bent.