Wat is webhosting? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen die geen kennis hebben in de IT of hosting wereld. Toch is het een begrip die best vaak langskomt en is het ook een begrip die zeer belangrijk is in de tegenwoordige tijd. kort gezegd, is webhosting iets waarmee je jouw bestanden online kan zetten. Denk hierbij aan het beschikbaar maken van bestanden, of een website aan een domein koppelen.

Hosting

De verschillende soorten webhosting

Er zijn heel veel verschillende soorten van webhosting. Elke vorm van webhosting heeft zo zijn eigen voor en nadelen en worden voor ander doeleinde gebruikt. De veel verschillende soorten webhosting zijn ook wel:

  • Shared hosting

Een hosting waarop meerdere websites op een server worden geplaatst. deze is vaak wat slomer omdat er meerdere dingen op actief zijn.

  • VPS

Een Virtual Private Server. Zoals de naam al zegt, is het een virtual stuk van een server. Deze is ook helemaal van jezelf en heb je geen last van andere dingen activiteiten. 

  • Dedicated hosting

Eigenlijk hetzelfde als een VPS, maar dan krijg je niet een virtueel stukje van een server, maar is de gehele fysieke serverkast van jou.

WDMSH
  • Managed hosting

Een eigen server of een stuk van een server kopen, maar is het beheer en de onderhoud niet van jou en zal wordt dat gedaan door het hostingbedrijf.

  • Cloud hosting

De simpelste van allemaal. Het hosten en het online houden van een cloud.

Dit moet antwoord geven op de vraag: wat is webhosting en weet jij waar je aan toe bent als je een webhosting wil gaan kopen.