Als je veel achter een beeldscherm werkt en dan vaak moet lezen vanaf een document, een boek of een folder, dan is een documenthouder een handig hulpmiddel om prettig en efficiënt te werken. Je voorkomt ook gezondheidsklachten aan nek, schouders, rug en ogen. Zo werk je ergonomisch verantwoord. 

documenthouder

Wat is een documenthouder

Een documenthouder is een soort lessenaar, een standaard, waarop je een document legt. Je plaatst het in lijn met je computer, dus tussen het toetsenbord en het beeldscherm in. Er zijn verschillende documenthouders die variëren in verstelbaarheid, hoogte, materiaal en grootte. De meeste documenthouders zijn geschikt tot een grootte van A3-formaat.

Welke documenthouder is voor mij geschikt?

Het hangt af van wat voor soort documenten je erop wilt leggen, de grootte en het gewicht zeg maar. Daarnaast zijn er verschillen in de mate van verstelbaarheid (hoogte, leeshoek) en je wilt natuurlijk ook nog dat het een stijlvolle uitstraling heeft en dat het past bij de rest van het interieur. Daarom zijn er verschillende documenthouders verkrijgbaar op de markt. Het belangrijkste echter blijft natuurlijk het ergonomische aspect.

documenthouder

Waar koop je een goede documentenhouder?

Bij Dataflex heb je de keuze uit verschillende documenthouders die allemaal ergonomisch verantwoord zijn. Hier vind je hun aanbod. Je hebt keuze uit vijf varianten. Er is ook een variant voor zwaardere documenten, zoals boeken bijvoorbeeld. Deze wordt geleverd met een magnetische boekenlegger.

Dataflex is een bedrijf waarbij mens en maatschappij centraal staan. Vertrouwen is een kernwaarde, maar ook duurzaamheid hebben zij hoog in het vaandel.