Heeft u binnenkort een gesprek met een Russische klant of zakenpartner? Een tolk voor een Russisch gesprek inschakelen kan op zo’n moment een verstandige keuze zijn. Niet iedere zakenpartner spreekt even goed Engels, waardoor gesprekken soms zeer moeizaam verlopen. Op deze manier kunt u een belangrijke zakenpartner of klant verliezen als organisatie. Iets wat u logischerwijs zo goed mogelijk wenst te voorkomen! In dit artikel vertellen we u meer over het inschakelen van een Russische tolk.

Voor het vinden van een geschikte tolk hoeft u tegenwoordig niet lang te zoeken. Er zijn verschillende vertaalbureaus op internet actief, die u binnen een korte tijd van een geschikte tolk kunnen voorzien. Vaak bieden veel van deze vertaalbureaus een spoedservice aan, als het gesprek met uw Russische zakenpartner lastminute ingepland wordt.

Telefonisch gesprek met tolk in het Russisch

Het kan voorkomen dat uw Russische zakenpartner niet naar Nederland komt, maar dat u het gesprek telefonisch voert. Ook in zo’n geval behoort het inschakelen van een Russische tolk tot de mogelijkheden. Of wat te denken van een meeting via Skype? Laat de tolk op uw kantoor aanwezig zijn tijdens het gesprek, om het gesprek soepel te laten verlopen. Het kan verstandig zijn om vooraf kennis te maken met de tolk en de aard van het gesprek door te spreken. Zo kan een tolk zijn of haar manier van praten hierop aanpassen tijdens het vertalen. Ook zal dit het voor de tolk gemakkelijker maken om de gesprekken te begrijpen.