Veel eigenaren van websites hebben hetzelfde probleem: het is lastig om bezoekers te krijgen. Ook al wordt er nog zo vaak op de zoekwoorden van jouw website gezocht, dat wil niet betekenen dat deze zoekers ook daadwerkelijk op jouw website zullen komen. Dat komt door de extreem competitieve en genadeloze Google ranking. Er zijn allerlei methodes die zoekmachines gebruikt om te regelen welke websites bij welke zoekwoorden bovenaan komen te staan. Zo maakt Google bijvoorbeeld gebruik van backlink-analyses. Een backlink is een link naar jouw website op een pagina van een andere site. De reden waarom zo’n zogenaamde backlink wordt gebruikt is om de rang van de website te bepalen. Hoe meer backlinks een bepaalde website heeft, hoe hoger die website op de Google ranking komt – en hoe meer bezoekers de website dus zal hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je website meer backlinks zal krijgen? Dat kan met behulp van linkbuilding diensten.

 

De backlink

Er zijn een heleboel verschillende soorten backlinks. De kracht van een backlink wordt bepaald door de hoeveelheid waarmee de pagina waar de link op staat, bezocht wordt. Als een backlink dus staat op een pagina waar vrijwel niemand ooit op komt, dan is de kracht van deze backlink niet sterk. De sterkste pagina van een website is natuurlijk de homepage. Daarom maken veel bedrijven gebruik van homepage backlinks. Homepage backlinks zijn verreweg de sterkste vorm van backlinks. Het verkrijgen van backlinks kan door middel van linkbuilding. Op internet kun je veel linkbuilding diensten vinden die backlink pakketten aanbieden. Met zo’n pakket zorg je ervoor dat er een heleboel nieuwe backlinks voor jouw website worden gecreëerd. Zo krijg je dus veel nieuwe bezoekers in een korte tijd. Wil je dat jouw website hoger in de ranglijst komt te staan? Zorg dan dat je in contact komt met linkbuilding diensten.

White label backlinks

Google en een aantal andere zoekmachines vinden het gebruiken van linkbuilding niet erg eerlijk tegenover andere bedrijven. Daarom maakt Google nu gebruik van een aantal ‘straffen’ voor websites die doen aan linkbuilding. Dat wil je als website-eigenaar natuurlijk niet op je hals halen. Daarom is een veelgebruikte vorm van linkbuilding nu het zogenoemde aanschaffen van white label backlinks. Met white label backlinks zorg je ervoor dat Google de naam van jouw bedrijf niet kan traceren. Zo weet je zeker dat je niet ‘gepakt’ wordt en dat je je backlink-campagne helemaal zelf in de hand houdt. Omdat vrijwel alle bedrijven gebruik maken van backlinks, is het voor een competitief bedrijf geen optie om simpelweg niet aan de linkbuilding-rage mee te doen. Dat is precies de reden waarom de white label backlinks zijn ontwikkeld.

 

Maatwerk linkbuilding

Ieder bedrijf heeft natuurlijk een ander soort website. En daarom moet elk bedrijf ook zijn eigen linkbuilding-methodes gebruiken. Daarom bestaat er maatwerk linkbuilding. Met maatwerk linkbuilding weet je zeker dat jouw backlinks ook daadwerkelijk bij jouw website passen. Zo krijg je geen vreemde backlinks waar niemand ooit op zal klikken. Omdat een linkbuilding pakket meestal nogal prijzig is, wil je niet dat je backlinks verloren gaan. Als je dus gaat plannen welk pakket je wilt hebben, denk dan goed aan de mogelijkheid van maatwerk linkbuilding.

 

Jóuw website hoger op de ranglijst

Ook mét het gebruik van linkbuilding is het nog lastig om veel bezoekers voor je website te krijgen. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over welke zoekwoorden je op je website gebruikt. Als je bijvoorbeeld een website hebt over tuinstoelen, zorg dan dat de zoekwoorden ‘tuinstoelen’, ‘tuinstoelen kopen’, en ‘tuinstoel kopen’ meerdere keren op de verschillende pagina’s van je website voorkomen. Als mensen namelijk op een bepaald zoekwoord zoeken, dan komen de resultaten met het meeste ‘hits’ bovenaan te staan. Hoe vaker je de juiste zoekwoorden dus op je website hebt staan, hoe groter de kans is dat de zoekende mensen op jouw website belanden. Bedenk daarom goed waarop mensen waarschijnlijk zullen zoeken als ze bijvoorbeeld een tuinstoel willen kopen. ‘Tuinsets’ of ‘buitenstoelen’ zouden immers ook net zo goed geschikte zoekwoorden kunnen zijn.

 

Linkbuilding diensten

Als je als bedrijf echt goed bezig wil gaan met linkbuilding, dan moet je gebruik maken van een geschikte linkbuilding campagne. En dat doe je niet zomaar. Je kunt niet simpelweg een willekeurig pakket aanschaffen waarmee er een aantal backlinks voor jouw website worden gecreëerd. De backlinks moeten passend zijn bij jouw bedrijf en op geschikte posities op andere websites komen te staan. Daarom is het belangrijk dat je gaat kijken naar een goede linkbuilding campagne. Op internet kun je een heleboel aanboden vinden van interessante linkbuilding diensten. Zorg dus dat je je goed inleest in de verschillende mogelijkheden, voordat je een definitieve keuze maakt.

 

Google penalty

Als je deze tekst leest, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in linkbuilding. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de zogenoemde Google penalty. Als bedrijf wil je natuurlijk geen Google penalty oplopen. Daarom moet je zorgen dat je goed weet welke regels Google heeft, en waar jij je dus als eigenaar van een website aan moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld de ‘black hat seo’ vermijden. Ook moet je zorgen dat de links die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. Bovendien moet je zorgen dat je geen ‘duplicate content’ creëert. Google beschouwt dit als plagiaat en zal de dubbele content dus niet erkennen als originele content. Als je site wordt beschouwt als ‘onorigineel’, kan dit je website een heleboel plaatsen naar beneden laten verschuiven in de Google ranking. En dat is zonde, zeker als het te voorkomen is.