Een backlink maken op een andere website kun je natuurlijk zelf doen maar het is zeker niet onverstandig om dit over te laten aan een professional. Zij weten namelijk precies op welke plekken het slim is een backlink te laten plaatsen zodat deze zoveel mogelijk rendement oplevert voor jouw bedrijf.
Wat is een backlink?

Een backlink is een verwijzing naar een website die op een andere webpagina, dus bij een ander bedrijf, gedaan wordt. Met behulp van een dergelijke backlink zorg je ervoor dat mensen die aan het kijken zijn op internet eenvoudig via een andere pagina bij een ander terecht komen. Ze hoeven daarvoor geen extra zoekactie te starten maar kunnen een link aanklikken naar een andere website en zo meteen daar naartoe verwezen worden.

Kies voor drukbezochte sites

Een backlink kan op verschillende sites geplaatst worden. Dit kan gebeuren op websites die een groot bereik hebben. Hierbij kun je denken aan social media zoals Facebook, Instagram of Twitter of andere websites waar dagelijks veel bezoekers te vinden zijn. Op deze manier bereik je veel mensen waarvan er allicht een aantal eens op de link naar jouw bedrijf zal klikken.
Kies voor een gerelateerde site

Je kunt het ook op een andere manier aanpakken door te kiezen voor het plaatsen van een backlink op een website die wat minder druk bezocht wordt. In dat geval kies je voor een site die iets te maken heeft met jouw bedrijf. Stel, je hebt een bedrijf dat in sieraden doet die goed gecombineerd kunnen worden met bepaalde soorten kleding. Dan kies je er juist voor een link te laten plaatsen op een website die in kleding doet zodat mensen doorgelinkt worden naar jouw site om leuke accessoires uit te zoeken.
Laat je goed informeren

Welk pakket of welke manier van backlinken je hiervoor het beste kunt kiezen is misschien niet voor iedereen even duidelijk. Laat je daarom op voorhand altijd goed adviseren wat de mogelijkheden zijn en wat voor jouw bedrijf het beste werkt. Zo levert het immers voor jou het meeste rendement op.