De laagste rente is het eerste waar je naar kijkt bij het afsluiten van een lening. Dat is logisch want uiteindelijk wil je natuurlijk zo weinig mogelijk betalen. Dus toen ik op zoek ging naar een lening om een motor te kopen waar ik mijn oog op had, kwam ik er achter dat er veel verschil zit in rente percentages.

laagste rente

Eerst moet je kiezen of je een persoonlijke lening kiest, of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening betaal je per maand af tot het totale bedrag is afgelost. Een doorlopend krediet geeft je de mogelijkheid om tussentijds nog geld op te nemen, van dat wat je al hebt afgelost. Welke je kiest is helemaal afhankelijk van je eigen situatie.

Verder moet je nog kiezen hoe lang je wilt doen over het aflossen bij een persoonlijke lening, of hoeveel je maandelijks wilt aflossen bij een doorlopend krediet. Allemaal zaken die het zoeken van de beste aanbieding er niet makkelijker op maken.

laagste rente

Een oerwoud aan mogelijkheden

Het zelf uitzoeken van de beste aanbieding is praktisch onmogelijk. Je moet op de sites van alle geldverstrekkers de informatie zoeken en dit ergens opslaan bijvoorbeeld in een spreadsheet. Zelf vond ik de laagste rente op de site van rente.nl. De site is duidelijk, snel en biedt precies wat ik zocht, zonder overbodige informatie. Omdat ze dagelijks alle informatie bijwerken ben je verzekerd van de beste aanbiedingen. Rente.nl is zelfstandig en onafhankelijk, waar ik bij sommige andere vergelijkingssites mijn vraagtekens bij had. Ik raad dan ook iedereen aan om eens bij rente.nl als je zoekt naar een lening, zorg dat je geen dief bent van je eigen portemonnee.