Windows 10 is een besturingssysteem dat in 2015 is uitgebracht. De release kwam vrij kort nadat Windows 8.1 werd uitgebracht. Het systeem is nog gebruiksvriendelijker en sneller dan de voorgaande versies van Windows. Het grootste voordeel van Windows is dat er continu updates voor worden uitgebracht. Hierdoor blijft het systeem zich verbeteren. Nog geen enkele andere versie van Windows werd zo vaak geüpdatet als Windows 10. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat de veiligheid van het systeem hier flink op vooruitgegaan is. Hetzelfde geldt overigens ook voor de snelheid en het gebruiksgemak. Het systeem blijft zich continu verbeteren.

Paris, France – October 9, 2015: Facade of pavilion promoting Windows 10 – the latest operating system from Microsoft.

Windows 10 voor een betere veiligheid

Dankzij de updates van het systeem is Windows 10 een erg veilige keuze. De meeste mensen hebben hun computer of laptop volstaan met belangrijke gegevens. Persoonlijke gegevens of gegevens van het bedrijf mogen natuurlijk niet zomaar gehackt worden. Dit al helemaal niet sinds de nieuwe AVG. Bedrijven kunnen hoge boetes ontvangen als de gegevens van hun klanten lekken. De gegevens op een laptop of computer zijn vaak nog kostbaarder dan het object zelf. Het is dus goed voor te stellen dat veiligheid erg belangrijk is. Om deze reden is het een goede keuze om de nieuwste versie van Windows aan te schaffen. Zo kun je zeker zijn van een veilig systeem.

Niet alleen is Windows 10 nog veiliger dan voorgaande versies, maar de oudere versies worden ook niet continu ondersteund. Na verloop van tijd zullen de veiligheidspatches dus niet meer uitgebracht worden. Voor Windows 7 is dit bijvoorbeeld al bijna het geval. Dit systeem is inmiddels al zo’n 10 jaar oud. Microsoft zal het systeem nog tot begin 2020 ondersteunen. Hierna loop je dus veel meer risico. Het is daarom een goed idee om de overstap naar Windows 10 alvast te maken.

Het gemak van Windows 10

Windows 10 is gemakkelijk te gebruiken. Het handige startscherm is bijvoorbeeld ideaal. Echter, kun je bij Windows 10 ook nog gewoon gebruik maken van de taakbalk. Een feature die in Windows 8 door de meeste mensen erg gemist werd. In de Windows Store kun je allerlei handige applicaties downloaden. Het systeem is een stuk eenvoudiger te gebruiken dan voorgaande versies. Dit terwijl Windows altijd al bekend stond om de gebruiksvriendelijkheid.