Waarom zou je nog in de rij gaan staan voor een Verklaring Omtrent Gedrag? Waarom zou je op het gemeentehuis gaan wachten om je formulier in te vullen, om vervolgens nog langer te moeten wachten? Een VOG voor werknemers aanvragen kun je tegenwoordig net zo goed online doen.

vog werknemers

Sinds 2012 heeft de overheid het mogelijk gemaakt om een VOG online aan te vragen. Dit behoorde tot een proces van makkelijker maken van meerdere overheidsdiensten.

Voordelen van online aanvraag

Het online aanvragen van een VOG heeft een aantal noemenswaardige voordelen:

  • Geen wachttijden bij de gemeente
  • In enkele minuten het aanvraagformulier geregeld
  • Veilig en betrouwbaar online aanvragen
  • VOG per post thuis geleverd

Werkgever of werknemer?

vog werknemers

Een online aanvraag loopt vaak via de organisatie of werkgever die van jou een VOG vraagt. Deze moet met behulp van een webapplicatie het organisatiedeel van de aanvraag invullen. Daarna krijg jij een e-mail met het verzoek het burger deel van de digitale aanvraag in te dienen. 

Om deze aanvraag in te kunnen dienen moet je wel een DigiD hebben. DigiD wordt gebruikt om allerlei online zaken te regelen die te maken hebben met de overheid. Je kunt bijvoorbeeld ook met je DigiD je belastingaangifte doen, een container aanvragen, je berichtenbox bekijken en je verhuizingen doorgeven. DigiD is de digitale handtekening die je gebruikt voor zowat alles. Heb je deze nog niet, dan is het dus aan te raden de DigiD aan te vragen.