Bij printerinktshop.nl werken slimme mensen. Zij zagen dat de prijs van inkt voor printers bij de fabrikanten erg hoog is. Dat is logisch, want bij de meeste printers is de inktcontainer een integraal onderdeel van de printkop. Dat is een duur onderdeel, want daarin zit alle intelligentie voor het maken van een kwalitatief goede afdruk. Als de inkt op is wordt ook die printkop weggegooid en dat is zonde. Daarom heeft printerinktshop.nl een methode ontwikkeld om die dure hardware te hergebruiken met nieuwe inkt. Dat wordt gedaan door lege inktcartridges in te zamelen en in eigen beheer nieuwe inkt in te stoppen.

printerinktshop.nl

Alleen inkt voor de grote merken

Er zijn in de afgelopen jaren zoveel merken en typen printers op de markt gebracht, dat het ondoenlijk is om voor al die verschillende printers inkt te leveren. Daarom werkt printerinktshop.nl alleen met de cartridges van de vier grote merken printers: Brother, HP, Canon en Epson. Op de website vind je een handige selectietool, waarmee het heel eenvoudig is om het juiste type cartridge voor jouw printer te selecteren. Een bestelling wordt snel bezorgd, zodat je afdrukwerk niet al te lang hoeft te blijven liggen. Als je je inkt voor middernacht bestelt krijg je die de volgende dag thuis bezorgd.

printerinktshop.nl

Milieuvriendelijke oplossing van printerinktshop.nl

De werkwijze van printerinktshop.nl past uitstekend in de ommekeer die zichtbaar is in de visie op de wegwerpmaatschappij. Hergebruik van artikelen wordt door steeds meer mensen omarmd om de afvalberg te verminderen. Het idee om lege cartridges in te zamelen voor hergebruik kan dus op de nodige sympathie rekenen, vooral als blijkt dat het hergebruik niet ten koste gaat van de afdrukkwaliteit. Maar het belangrijkste argument om gerecyclede cartridges te bestellen blijft toch wel de lage prijs, of je nu milieubewust bent of niet.