bhv verplicht Een tijdje geleden vroeg mijn leidinggevende mij: “Is BHV verplicht?”. Hier wist ik eigenlijk het antwoord niet op, dus dit ben ik voor hem gaan uitzoeken. Hij wilde namelijk heel erg graag weten of het nodig was om mensen de herhaling hiervan te laten volgen. Dit kost hem natuurlijk geld en dat wil hij niet voor niets uitgeven. Al snel kwam ik erachter dat het noodzakelijk is om altijd iemand in het bedrijfspand aanwezig te hebben met een diploma hiervan. Dit is nodig zodat er juist gehandeld kan worden in een noodsituatie. De enige keer dat dit niet moet is wanneer jij helemaal alleen werkt en dus een eenmanszaak hebt. Zodra er iemand bijkomt, moet het weer wel. Er staan hoge boetes op het negeren hiervan, dus daarom zou ik iedereen aanraden zich hierover in te lezen. 

Een advies

bhv verplicht

BHV is dus wel degelijk verplicht in Nederland. De cursus die hierbij hoort, duurt maar 1 dag. Het is dus een kleine moeite om te regelen dat jij dit allemaal in orde hebt. Zelf heb ik die van mij gevolgd bij G4s en daar ben ik onwijs over te spreken. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om eens een kijkje te nemen op hun website. Hier vind jij meer informatie over alle praktische dingen, zoals de locaties. Deze zijn gelegen door het hele land, dus er zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. De kosten kun jij hier ook allemaal terug vinden en ik verwacht dat die lager gaan liggen dan jij denkt.